Beneficiile produselor lactate pentru sănătatea ta!!!

Fiind o sursă excelentă de calciu, proteine, vitamina D și fosfor pentru organism, lactatele sunt esențiale pentru toate fazele vieții. Ele sunt indispensabile pentru buna funcționare a organismului gravidei, dar și pentru dezvoltarea oaselor, dinților, mușchilor, inimii și nervilor bebelușului din burtică. Laptele este un “aliment constructor”, care, îndeosebi prin proteinele sale și prin complexul fosfo-calcic, răspunde nevoilor copilului și adolescentului, favorizând dezvoltarea, creșterea, osificarea, dentiția etc. La fel, sunt surse excelente de vitamina A (retinol și caroten) și de vitamina D. Vitaminele hidrosolubile sunt reprezentate prin complexul B: B2, B6, B12, acid folic, acid pantotenic și cantități reduse de tiamină și de niacina (B3). Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă trei gustări zilnice de lapte sau produse lactate.Calciul din lapte, iaurt și brânză este semnificativ, însă majoritatea oamenilor nu obțin suficient calciu sau vitamina D în fiecare zi. Obținerea celor trei porții de lapte recomandate pe zi poate ajuta la construirea masei osoase, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății oaselor pe tot parcursul ciclului de viață. Pentru a satisface cerințele zilnice de calciu, majoritatea oamenilor ar trebui să servească două-trei căni de lapte sau porții de produse lactate în fiecare zi. Există multe modalități de a vă asigura că mâncați sănătos și că veți obține suficient lapte și alimente lactate în fiecare zi. Începeți cu un mic dejun sănătos de cereale, lapte și fructe sau un iaurt, includeți brânzăv cu cheag tare (cașcaval) în gustarea de prânz sau după-amiaza și considerați budinca sau ciocolata caldă făcută cu lapte ca desert de seară.