Cine suntem?

Primul producător de cașcaval Gouda din țară

Istoria S.R.L.”Heuvelland” a început cu mult entuziasm, speranță și dorință de a schimba lucrurile spre bine! 

Fabrica de lactate nu este o afacere pentru Vasile Cireș, directorul S.R.L.”Heuvelland”, ci este un vis împlinit! Visul de a prelucra laptele obținut la propria fermă de vaci, aflată în satul Logofteni, r-nul Fălești, la propria fabrică de lactate – și toate pentru a consuma dumnealui și familia sa, cît și toți cei doritori – produse lactate naturale, produse 100 % din lapte de vacă, întrucît Vasile Cireș susține: ”O alimentație sănătoasă presupune o societate sănătoasă!”.

Totul a început în anul 2002, cînd un antreprenor din mediul rural a aspirat la standarde europene, la parteneri străini, pentru a produce ceva calitativ și nou pe piața internă a Republicii Moldova.

Vasile Cireș a fost unul dintre primii antreprenori locali îndrăzneți, ambițioși, care și-a permis să viseze la producerea autohtonă a cașcavalului de origine străină. El a ales să fie cașcavalul Gouda – de origine și după tehnologie exclusiv olandeză.

Găsind și insistînd profund pentru parteneriat străin, depășind greutățile și birocrația din țara noastră, în anul 2004 a fost înființată Î.M. ”Heuvelland”, cu 51 % din capitatulul statutar aparținînd fondatorului basarabean S.R.L. ”Logofăt Prim”, și 49%- fondatorului olandez ”Van den Heuvel Dairy & Food Equipment BV”.

Fondatorul local a contribuit cu locația, infrastructura necesară, precum și cu materia primă, iar fondatorul olandez a asigurat fabrica cu echipamentul performant și tehnologia de producere a cașcavalului ”Gouda”. Astfel a început producerea cașcavalului olandez ”Gouda” în Republica Moldova. Ulterior, a urmat și o distribuție activă a produsului finit pe piața internă.   

Toate bune și frumoase, dar viața e imprevizibilă și partenerul olandez, la un moment dat, a decis vînzarea cotei părți, pe care a preluat-o S.R.L. ”Logofăt Prim”, devenind unicul fondatorul al S.R.L. ”Heuvelland” în anul 2010.

Tot în 2010, Vasile Cireș a decis să largească asortimentul producerii, pentru a convinge consumatorul final că tot ce produce este doar din lapte natural, fără adaosuri și conservanți.

Toate produsele sunt certificate de autoritatea de stat, abilitată în domeniu. În plus, cașcavalul produs în Republica Moldova este câștigător și premiat al multor concursuri naționale, și internationale!

Experință extraordinară

Am avut norocul să lucrăm împreună și să învățăm de la adevărați maeștri în producerea cașcavalului olandez.

Avem o experiență de 16 ani pe piața internă, timp în care am reușit să cunoaștem și să respectăm preferințele consumatorului nostru final.

Valorile noastre principale

Tot ce facem în cadrul fabricii noastre se bazează pe un singur principiu: producem totul ca pentru sine!!!

  • Corectitudine și respect față de consumator;
  • Clienții mulțumiți definește reputația unei companii;
  • Încredere că totul este posibil cînd îți doresti cu adevărat.