Înghețată de casă, din îngrediente naturale!!!

De cînd a apărut smântâna dulce în producere, mereu ne-am propus să o utilizăm pentru prepararea înghețatei de casă! Iată că ne-a reușit și vă propunem și vouă să încercați!! Îngredientele de bază le găsiți la S.R.L. Heuvelland!

Înghețata de vanilie – rețeta de bază.

Credem ca este cea mai cremoasă înghețată de casă, cu frișcă naturală, fără ace de gheață și care poate fi transformată în înghețată de fructe: vișine, căpșuni, zmeură, fragi, caise, fructe de pădure, pepene etc. De aici pleacă o gamă foarte largă de variațiuni de înghețate de vanilie cu fructe sau cu arome.

Rețeta de înghețată de vanilie de casă este doar cu îngrediente naturale, fără prafuri sau mixuri artificiale din cutii sau plicuri.

Pentru aproximativ 1 L de înghețată de vanilie aveți nevoie de următoarele îngrediente:

  • 250 ml smântână dulce 35% sau 40%;
  • 250 ml lapte 2,5%;
  • 4 gălbenușuri;
  • 100-150 g zahăr tos (după gust);
  • ½ pastaie de vanilie (sau 2 lingurițe de esență de vanilie).

MOD DE PREPARARE:

Se începe cu baza din ouă. Zaharul are și el rol în formarea cremozității cremei, așa că țineți cont de acest aspect și dacă puneți doar 100 g în loc de 150 sau chiar 200 g, să vă așteptați ca înghețata să creeze cristale de gheață.

Pastaia de vanilie se taie in 2 pe lung si se scot semințele. Laptele se pune intr-un vas și se adaugă vanilia (semințele și pastaia taiată sau esența de vanilie) și se fierbe.

Între timp galbenușurile se bat cu zahărul până formează o spumă și apoi la rotația cea mai mică a mixerului se adaugă treptat laptele fiert.

Crema astfel obținută se pune la fiert pe aburi până se îngroașă un pic. Se așează castronul peste o oală în care fierbe puțină apă și se amestecă cu un tel. Trebuie să ajungă la 70-72 C (temperatura la care se gătesc galbenușurile și se distruge salmonella). Nu o lăsați mai mult pentru ca ouăle se vor coagula! După răcire se mută în frigider.

După ce se scoate din frigider se mai bate odata cu mixerul. Separat se bate și frișca naturală (bine răcită la frigider și ea). Aici vedeți cum se bate frișca naturală.

În bolul în care se află crema de ouă se adaugă treptat frișca cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.

Se omogenizează ouăle cu frișca și se obține compoziția de înghețată care poate fi pusă la congelat.

Dacă aveți aparat de făcut înghețată, se începe procedeul de înghețare cu ajutorul aparatului.

Dacă nu aveți un astfel de aparat, se pune compoziția într-o cutie de plastic cu capac și se pune la congelator. Se amestecă tot la 30 de minute până îngheață de tot. Dacă nu se amestecă, se vor forma cristale de gheață. 

Înghețata de vanilie preparată din îngredientele de la SRL Hevelland este repezentată în poza de mai sus.

Încercați, nu veți regreta! Deși prima dată pare un proces mai anevios, ulterior devine din ce în e mai simplu.

Sursa: www.savoriurbane.com